Според потърпевши километричните опашки са много наболял проблем

Продължава недоволството заради огромните колони от тирове към границата с Турция. Преди дни хората в Свиленград поискаха спешни мерки и сега отново излязоха в знак на протест на входа на града.

Докога тирове ще блокират движението по границата с Турция?

„Километричните опашки са много наболял проблем. Придвижването става много трудно. Входът на „Капитан Андреево” винаги е запушен. Има много ПТП-та, боклуци, мизерия и предпоставки за пожари”, каза един от потърпевшите.

 

 

„Денонощно има шум. Постоянно свирят клаксони. Мръсотията, която остава след камионите е невъобразима. Искаме да призовем институциите, които имат отношение към въпроса да предприемат някакви действия и те да не са временни”, коментира една от живеещите наблизо.

„На среща българските и турските митници запознаха турските превозвачи със статистиката за обработените товарни превози. Стана ясно, че транспортните фирми оценяват високо това, което е направено през годините и организацията се подобрява, но все пак трафикът е интензивен”, заяви Диана Маркова от агенция „Митници".

Над 20 километра опашка от тирове на „Капитан Андреево”

„На срещата стана ясно и че България работи по въпроса като търси най-подходящото място за буферен паркинг, на който се предвижда камионите да изчакват преди да влизат в пункта”, каза още тя.

Репортер: Димитър Иванов

Още по темата гледайте във видеото.