"Ндрангета" се смята за най-мощната мафиотска организация

Няма данни за замесени български граждани във връзка с операцията в Италия срещу членове на Ндрангета /калабрийската мафия - бел.ред./, съобщи в кулоарите на парламента вътрешният министър Младен Маринов, цитиран от БТА. В някои публикации бе споменато и името на страната ни.

Свързали сме се с нашия представител в Италия и с представителя на италианската полиция в посолството в София, те ни увериха, че няма данни за български граждани, не знам по каква причина името на България съществува в тази операция, това е официалната информация, съобщи Маринов.

Мащабна операция срещу италианската мафия, арести и в България (ВИДЕО)

Днес той е имал среща с протестиращите медицински сестри и е разпоредил проверка по данните, които те са му подали. На този етап обаче министърът отказа да разкрие кои болници се проверяват.

СЛЕД МЕЛЕТО ВЪВ „ФИЛИПОВЦИ”: Един от пострадалите е в тежко състояние

Снощната акция в софийския квартал "Филиповци", след масовия побой там, той коментира като поредната битова история. Полицията се е намесила бързо, към момента има осем души, които са минали през болнични заведения, един е с опасност за живота - черепно-мозъчна травма. Има седем арестувани, проверява се тяхната съпричастност, за да им се търси наказателна или административна отговорност. Младен Маринов посочи, че засиленото полицейско присъствие ще има в квартала до нормализиране на обстановката.