Неговият баща е родственик със сестрата на Дякона

Своята първа Коледа посрещна 29-я наследник на Васил Левски. Даниел е най-младият родственик на Дякона и живее в Стара Загора. 

4-месечният Даниел Тамахкяров oт Стара Загора е най-младият  потомък на Васил Левски.

„Имаме честа да сме негови наследници. Ние не очаквахме това да се превърне в такава сензация”, споделя младият татко Тихомир.

Какво е да си потомък на Левски?

Връзката с Дякона идва от бащата Тихомир. Той е родственик със сестрата на Левски - Яна Кунчева, която е единствената, продължаваща рода на Левски. Тихомир споделя, че никога не е афиширал родствените си връзки с Васил Левски, но винаги те са означавали много в живота му.

Най-младият наследник се е появил доста трудно. Раждането е продължило около 20 часа. „Беше доста трудно раждане но, слава Богу, всичко е добре. Той е голям герой и излезе на бял свят 3,750 кг, 53 см”, разказа майката Мария.  

„Дано да е добър човек като Левски. Да наследи духа му и вече съдбата ще реши. Ние може да искаме да стане полицай, но вече той ще си прецени”, добави гордата майка.

МЕЖДУ ФАКТИТЕ И МИТОВЕТЕ: Кои са годениците на Левски?

Младото семейство Тамахкярови планира през следващата година да присъства за първи път на родовата среща на наследниците на Левски. „Никога не съм се запознавал с тях, за съжаление. Догодина се надявам да отидем и най-вече да закараме малкия Дани да види къщата”, посочи Тихомир.

Срещата с наследниците на Левски е изключително очаквана, а всички искат да видят и най-младия, 39-я родственик на Дякона.

Репортер: Георги Манев