Депутатът от ГЕРБ коментира заявката на социалистите да внесат вот на недоверие на 20 януари

"Вече трета година колегите от БСП и г-жа Нинова не се научиха какво е вот на недоверие и това не е просто пиар инструмент", каза народният представител Тома Биков на извънредна пресконференция на ГЕРБ във връзка с вота на недоверие, който БСП се закани да внесе на 20 януари.

"Единствена мярка за водната криза, която БСП предлага, е правителството да падне. Корнелия Нинова да се вгледа в действията на кмета на Перник, който ясно показва как се действа в такава ситуация", каза Биков и добави, че от парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепят управляващите. 

"И кметът, и правителството са далеч по-несловоохотливи, защото тези, които работят на място знаят каква е ситуацията, а тези, които стоят на "Позитано" само говорят", каза още Биков, цитиран от "24 часа".

Той посочи за неуместно на пресконференцията на БСП за боклука да говори човек, чийто семеен бизнес е свързан със скрап. "Говоря за г-н Божанков", поясни Биков и добави, че намира поведението на БСП за "недържавническо".

"БСП, през годините на този парламент, не са внесли нито едно предложение за изменение на законодателството за околната среда", каза на пресконференцията депутатът и бивш министър на околната среда и водите Ивелина Василева. За сравнение от ГЕРБ внесли три предложения само за последните месеци за подобряване качеството на въздуха.

"Категорично не са внасяни болнични отпадъци от трети страни. Не са внасяни и от други страни в ЕС", заяви Василева във връзка с обвиненията, че България изгаря чужди отпадъци.