Младежът е направил пълни самопризнания

Един от задържаните за убийството в Галиче призна вината си. По информация на NOVA в ареста са двама души, а разпитаните са били трима. Младеж с инициали А. О. е направил пълни самопризнания пред разследващите. Той е известен в махалата с името Аксел. Мотивът за нападението е сексуален. Младежът сам е признал, че е влязъл в дома на 18-годишната Андреа през отворен прозорец, след което я е убил и се е гаврил с нея.

Момчето е непълнолетно и е криминално проявено. Преди година той и друг младеж пребили жестоко жител на Галиче с камъни. Бащата на задържания е  в чужбина, а този на Андреа се прибра в България, но отказа коментар. 

В събота сутрин 18-годишното момиче бе намерено с прерязано гърло в двора на къщата, в която живеело самo от няколко дни. 

Криминалистите цяла нощ издирваха ножа, с който се предполага, че Андреа е била убита, ключа от дома й и червен портфейл, който също е бил изчезнал. По информация на братовчеда на момичето вътре е имало 300 лв., които баща й е изпратил от Англия. 

Съучениците на убитото момиче настояват извършителят да бъде наказан. По думите им Андреа е била кротко, тихо и усмихнато момиче.

Двама задържани за жестокото убийство в Галиче (СНИМКИ)

Хората от селото твърдят, че цялата фамилия на задържания 17-годишен е опасна. Преди години дядо му е нападнал полицаи. „Мислим да направим подписка и да изгоним цялото му семейство от селото. Надявахме се да не е така и да не сме живели с такова чудовище”, каза в ефира на „Събуди се” Касъм Касъмов.

Андреа често споделяла, че се страхува, но на никого не разказала точно от какво. Само помолила съседката баба Илиана да поглежда към тях и да я пази преди 3-4 дни, когато решила, че няма да нощува у чичо си, както до сега.  Всички жители на Галиче са в шок от случилото се.

Откриха момиче с прерязано гърло (СНИМКИ)

В понеделник ще бъде дадена пресконференция, за да се изяснят подробности по случая.  От Окръжната прокуратура във Враца заявиха, че е образувано досъдебно производство и по случая работят двама прокурори.