Тя предпочита свободата, вместо добре устроеното работно място

Пътуванията са заложени в нейната ДНК. Срещаме ви с Александра, която надскочи границите на възможностите си, за да покори света.

Тя е млада, добре образована и има добра професия. Но предпочита свободата, вместо някое добре устроеното работно място. Обръща гръб на консуматорската култура и тръгва след мечтата си. Прекосява континенти в търсене на великолепен кадър или избира страни, в които най-елементарните удобства на цивилизацията са лукс.

СИЛАТА ДА МЕЧТАЕШ: Момичето, което обиколи само света

Голяма част от своите пътувания Александра прави покрай своята работа. Обикновено тя е свързана с фотография или рекламни видеоматериали за дадена туристическа дестинация. А такива зад гърба си, Алекс има достатъчно. Както и интересни истории и предизвикателства, за които разказва с усмивка.

„Никога нещата не стават 1:1 с това, както сме ги планирали. Когато се връщахме от Хаваи имахме 6 полета до София и в последния момент една от авиокомпаниите отмени полета си. Трябваше два часа преди друг полет да тичаме на гишетата, за да се сдобием с билет, защото иначе щяхме да изпуснем следващия. Това опредлено са предизвикателства, които много ме обогатяват и ме учат как да се справям най-добре в такива ситуаци”, разказва Александра Караджова.

Повече гледайте във видеото.