Местните допускат, че може да е сложила край на живота си

Вече 14 дни 26-годишна майка на две деца от врачанското село Нивянин е в неизвестност. Две седмици без резултат я издирват всичките й близки и приятели. В обикалянето на всички пусти къщи, крайселски местности, около реката и близките гори се включили и доброволци.

В деня на изчезването си Радинела е била на работа в детската градина в селото. „Тръгна си на обяд, понеже е в почивка. След това дойде и седна на една пейка. Говори по телефона, взе един плик и си тръгна”, сподели пред NOVA Борислава Дуцовска, колежка на Радинела.

Мъж от Врачанско - отвлечен и изведен в чужбина с цел просия?

Тръгнала, без дори да види децата си, които били в същото учебно заведение. Съпругът й Николай Златков дошъл да я търси в края на работния й ден, но разбрал, че е изчезнала. Той разказа, че я е търсил навсякъде около селото, но следа от нея нямало.

 

Майката на Радинела - Анжела Иларионова, се прибрала от чужбина, за да я търси. „Ходих в детската градина, ходих и при кмета. Всеки ден съм в полицията – и в Борован, и в Бяла Слатина и във Враца. Пред хора от селото е споделяла, че съпругът й я биел и малтретирал”, разказва тя.

Възрастен мъж от Кърджалийско е в неизвестност от 6 дни

Анжела се страхува, че дъщеря й може да е сложила край на живота си. Съпругът на Радинела признава, че между тях е имало скандали, но не вярва изчезването й да е свързано с това. Местните допускат три вероятности – да е сложила край на живота си, да е отвлечена и убита, или просто да е избягала от мъжа си.