Той е нахлул в класната стая и поискал обяснение за конфликт с дъщеря му

Екшън в Пловдив. Баща нахлу в училище, за да се саморазправи със седмокласник. Мъжът отправил смъртни заплахи в класна стая по време на час. След намесата на полицията бащата бил арестуван. Със случая се зае и прокуратурата

АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ: Каква е причината за боя между две 14-годишни момичета?

БОЙ В УЧИЛИЩЕ: Нападение в клас и пред погледа на учител

Грозната сцена се разиграва в час по химия. В стаята на ОУ „Княз Александър I” нахлул 50-годишен мъж. Оказало се, че е баща на ученичка, който търсил за обяснение седмокласник заради конфликт с дъщеря му.  

„Поводът е бил, че детето на въпросния господин е било ударено от ученика, който е в 7 клас, на 13 години. Влиза в класната стая по време на час, издърпва детето от чина, започва да му крещи, да го дърпа за дрехите”, каза зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

Учителката се опитала да попречи на саморазправата, но мъжът я изблъскал. 

„Той не е спрял след забележките. Колежката е стресирана”, каза директорът на училището Анета Вълева.

Бащата отправил смъртни заплахи в класната стая и учителката повикала полиция. Мъжът бил задържан за 24 часа, като твърдял, че дъщеря му е пострадала в училището. 

Бащата е внесъл жалба в училището за това, че тя е била бита. От ръководството отричат.

„Знаете, че децата са буйни при излизането от класната стая и не излизат нормално. Бутнала се е маса, която е ударила дъщеря му горе в таза”, заяви още директорката.

Дърпаният седмокласник не е пострадал сериозно, но учениците, станали свидетели на случилото се, започнаха да работят с психолози.

„Предстои прокуратурата да повдигне обвинения на агресивния родител”, обясни психиатърът д-р Веселин Герев.

Репортер: Илиян Велков