От утре термометрите тръгват нагоре

В четвъртък ни времето ще бъде ветровито. До обяд преваляванията ще спрат, но облачността ще остане променлива. Поривите на вятъра ще са най-силни в часовете около обяд, а в отделни райони на Дунавската равнина и Горнотракийската низина очакваме почти ураганни стойности – със скорост около 100 км/ч. За цялата страна, с изключение на областите Смолян, Бургас и Ямбол, е в сила жълт код за силен вятър.

Температурите в най-топлата част на денонощието ще са между 5 и 10 градуса. Най-високи стойности на термометрите – в Северозападна България, Пловдивското поле и в Югоизточна България. В планините ще е студено и ветровито. Вятърът на много места ще е със скорост около 100 километра в час. Най-силни пориви се очакват в централните части на Стара планина. До обяд тук там в западните планински масиви ще превалява сняг.

След преминаването на студения атмосферен фронт предстои постепенно затопляне, което ще достигне своята кулминация в началото на следващата седмица. Времето ще остане сравнително ветровито, но дневните температури ще тръгнат нагоре. През почивните дни вятърът временно ще е по-слаб. Облачността – променлива, без валежи. Следващ период с потенциал за валежи от дъжд и сняг – 6-9 февруари.