Това е единственият български остров с църква с древна манастирска обител

Започна подготовката за шестия сезон на единствения остров по българското Черноморие, превърнат в туристическа забележителност - Света Анастасия. Какво ново да очакваме за лято 2020 разкрива управителят Павлин Димитров, избран измежду 300 кандидати. 

ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА: Разбиха далекогледа в Морската градина в Бургас

38-годишният бургазлия вече шеста година е единственият в страната  управител на остров. Заедно с екип от 12 души – камериерка, готвач, сервитьор, служители в Лекарната и музейни работници. При първото си посещение за тази година, управителят е посрещнат от единственият постоянен обитател на острова – кучето Анастасия.

В деня без пластмасови торбички: С какво на о-в "Св. Анастасия" заместиха изкуствените отпадъци?

Всъщност Света Анастасия е единственият български остров с църква с древна манастирска обител, която според историците е многократно опожарявана и ограбвана от пирати. Някогашната манастирска обител, а по-късно - затвор, в който са заточени 132-ма осъдени, посреща посетителите с надпис върху каменен блок, обърнат наобратно. Посланието гласи, че ако бъде изваден, той ще донесе гибел и нещастие на острова.

Мистичния остров Света Анастасия е притегалелен за поклоннически туризъм и от чужбина. Той е единственият оцелял по времето на Второто българско царство.  

Още по темата гледайте във видеото.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си