„Очакваме компетентните институции да дадат повече светлина по въпроса”, каза още той

„Не познавам въпросния господин нито като съдия, нито като гражданин, затова не мога да коментирам. По принцип, за да се вземе такова решения, трябва да има някакви съображения”. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов минути след като държавният секретар Майк Помпео официално оповести името на българина, който получава забрана да пътува в САЩ.

Оповестиха името на българина със забрана да пътува в САЩ

„Като първи коментар мога да кажа, че не познавам този човек и не знам какви са основанията за това. Вярно е, че това е съдията, който освободи председателя на Национално движение „Русофили”, за да може да отиде в Москва и да си вземе ордена. Дали срещу това нещо е имало някакво нерегламентирано възнаграждение или не - не мога да гадая”, каза още той в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Очакваме компетентните институции да дадат повече светлина по въпроса”, посочи Красимир Каракачанов.

ЕКСКЛУЗИВНО: ЗАРАДИ КОРУПЦИЯ: Вашингтон налага забрана на българин за влизане в САЩ

„Правителството свърши много работа. Не го казвам само защото съм част от него. Гражданите се интересуват от няколко основни теми – сигурността, образованието и доходите. Видно е за всички, че доходите на българските граждани се увеличават. Увеличават се и доходите на учителите. По отношение на сигурността – виждаме, че също има напредък”, каза той.

Според Каракачанов президентът няма правомощия по Конституция да сваля или да гласува доверие на правителството. „Това обаче е формалната страна на въпроса. По-важното е, че ако направим равносметка назад в историята, ще видим, че когато институциите са били в неразбирателство, е губил народът, обикновеният гражданин и държавността”, посочи още Красимир Каракачанов.

Сблъсъкът "премиер-президент" скара депутатите в НС

„Аз не мога да бъда във война с върховия главнокомандващ. Към момента сме имали нормален диалог. Затова казвам, че институциите трябва да намират диалога помежду си, а не да си обявяват война, от която никой не печели”, коментира министърът на отбраната.

„Няма как имиджът на българската армия да бъде потърпевш от всичко това, защото докато аз съм министър, няма да позволя в армията да навлязат политическите интриги. Армията, не само по Конституция, е департизирана, но тя е и институция, която трябва да защитава всички български граждани, без значение от тяхната политическа идеология”, каза още Каракачанов.

Целия разговор гледайте във видеото.