Допитването да включва и темите за изборното законодателство и внасянето на боклук, иска ощe председателят на ВОЛЯ

Председателят на ВОЛЯ Веселин Марешки иска референдум. Темите - промени в изборното законодателство, внасянето на боклук и въвеждането на еврото. Отсега обаче по темата с еврото, властта дава отпор. Според финансовия министър Владислав Горанов заиграването с тази тема е опит да се попречи на затвърждаването на геополитическия избор на България.

Сблъсъкът "премиер-президент" скара депутатите в НС

„Знаете за събитията, които са се случвали в някои от държавите след въвеждане на еврото - скок на цените, обезценяване на доходите на гражданите и т.н. Считаме, че този въпрос не може да става тихомълком и българският народ трябва да бъде запитан и той да се изкаже”, заяви Марешки.

Асоциация на банките в България подкрепя влизането в еврозоната

„Ние ще продължим с усилията си да влезем във все по-тясна интеграция с институциите на Съюза, за да не сме държава на втора скорост, и именно с аргументите и страховете, с които се спекулираше във връзка с измененията в закона за БНБ, ми дават още повече аргументи да вярвам, че това трябва веднъж завинаги да приключи чрез присъединяване към еврото”, коментира министърът на финансите Владислав Горанов.