Той е най-успешният български гимнастик, харизматичен и обичан

Той няма нужда от представяне и няма да е пресилено, ако кажем, че е легенда - шампионът Йордан Йовчев. Той е най-успешният български гимнастик, харизматичен и обичан от хиляди свои фенове.

"За мен гимнастиката винаги си остава голяма любов. Винаги съм искал да бъда успешен и хората, които са залагали на мен, да им оправдая доверието", каза Йовчев пред камерата на NOVA.

СПОРТЪТ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА: Йордан Йовчев с урок по физическо в столично училище

Йордан Йовчев е единственият гимнастик в света, участвал на 6 поредни олимпиади, от които печели един сребърен и три бронзови медала. Има четири световни титли, както и много отличия от европейски първенства. Големият спортист сложи край на спортната си кариера с бенефисен спектакъл на 23 февруари 2013 г. "След слизането от голяма сцена винаги има трудни периоди. В различни инициативи се опитвам да накарам децата да заобичат спорта. Плавно остарявам, но продължавам да тренирам", каза още Данчо.

Йовчев и Кузманов: Да играеш за за България е гордост и чест (ВИДЕО)

Той е сред най-именитите ни спортисти, донесъл много медали за България, но не само успехите го направиха това, което е днес - достолепен, отдаден на работата си и винаги готов да помогне. Личностните качества на Йордан Йовчев са тези, които го превърнаха в един от най-обичаните спортисти у нас. "Много неща ми е дал спортът. Все още на тази възраст участвам по шоу програми един път в годината. Не правя сложни неща, но едно от трудните упражнения трябва да ги правя поне по един път", заяви той.