Около това мнение се обединиха доц. Румяна Коларова и проф. Александър Маринов

Президентът Румен Радев няма да прави партия. Около това мнение се обединиха бившият съветник на президента /2012 – 2017 година/ доц. Румяна Коларова и проф. Александър Маринов, член на Стратегическия съвет към президента в предаването "Неделята на NOVA".

„Правенето на партия, дори и да е в плановете на президента, изглежда не само рисков, но и невъзможен факт“, каза доц. Коларова.

„Няма такива знаци, няма такива действия. Това са някакви хипотетични разсъждения“, категоричен бе проф. Маринов. По думите му партията не е единственият начин някой да поведе хората, които не са доволни от правителството.

ГЕРБ няма да инициира и няма да подкрепи импийчмънт на президента

Румяна Коларова смята, че няма да има драматичен ефект от свалянето на доверието на държавния глава от правителството. „Това ще бъде основният проблем пред президента, защото изборите са далече. Драмата с главния прокурор го накара да избърза. Логиката беше по-нататък да прибегне към този ход. И затова увисна във въздуха“, заяви тя. По думите й парламентът е враждебен към президента, а протестите не влияят положително на авторитета на държавния глава.

Президентът: Снемам доверието си от правителството (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тя е на мнение, че свалянето на доверието е риторично, защото между правителството и президентството никога не е имало. „Със сигурност тази негова публична изява не беше предизвикана от действия на правителството, а на такива от главния прокурор“, категорична бе доц. Коларова.

Според проф. Маринов това действие не е последното нещо, което Румен Радев може да направи. Според него то не е свързано пряко с действията на прокуратурата, а е логична последна стъпка на поредна стъпка на поредица от събития и проблеми, които личат все по-ярко в дейността на правителството.

Защо президентът сне доверието си от кабинета?

Целия разговор гледайте във видеото