Бившият вицепрезидент остана извън първата тройка

Ново разочарование за смятания за основен конкурент на Доналд Тръмп при предстоящите президентски избори в Съединените щати.

Бившият вицепрезидент Джо Байдън за втори пореден път имаше слабо представяне на предварителните избори за президентска номинация на Демократическата партия. Вотът тази седмица беше в Ню Хемпшир и Байдън остана извън първата тройка. Както и на изборите в Айова, най-левият кандидат Бърни Сандърс и младият Пийт Бутиджидж са на първите две места.

На предишните избори Сандърс се представи зле след първите два щатски вота и още няма гаранции, че това няма да се повтори. Бутиджидж, който е по-слабо известен, предизвиква съмнения дали може да бъде предпочетен в национален мащаб.

Изненадващ резултат на първичните избори в Айова

"Нашата кампания вече не е само с цел да победим Тръмп. Ние вече имаме за цел да реформираме цялата страна. Кампанията ни е за това да имаш куража да се изправиш срещу Уолстрийт. Срещу застрахователните компании. Срещу фармацевтичните гиганти. Срещу конгломератите за петрол и газ. Да се изправиш срещу производителите на оръжие", каза Бърни Сандръс, претендент за кандидатурата на Демократическата партия.