Главният прокурор обеща драстичен спад на битовата престъпност до края на годината

„Всеки ден ще има акции някъде в страната и в края на годината резултатът ще е много добър по отношение на спада на битовата престъпност. Никоя държава не може да се справим изцяло с престъпността, но там, където става дума за превенция, ще си свършим работата”. Това заяви главният прокурор Иван Гешев след посещението си в ТЕЦ „Бобов дол” в четвъртък.

Обвинител номер 1 коментира и разпоредената от него проверка на всички приватизационни сделки у нас.

Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на приватизационния процес

„Никой не може да забрани да се развива бизнес, но българското законодателство трябва да се спазва. Ако то не се спазва, държавата трябва да се намеси. Иначе собственикът ще си продаде някой „Майбах”, някоя яхта или къща, и вместо печалба от 1000%, ще си сложи филтри на комините, за да е чист въздуха, и ще направи 100% печалба, но ще спазва законодателството, а хората ще дишат чист въздух. Проверката на приватизацията ще е комплексна, с взаимодействие с всички министерства”, зави Гешев.

Повдигнаха нови обвинения срещу Васил Божков

Той каза още, че властите правят всичко възможно, за да върнат в България бизнесмена Васил Божков, който беше задържан в Обединените арабски емирства.

„Прокуратурата знае, че се изправя срещу най-богатия българин, но е време нещата да се оправят”, категоричен бе главният прокурор.

Ивайло Иванов: Има задържан за един от обирите в столицата

Вътрешният министър Младен Маринов пък коментира темата с обирите на банки и търговски обекти от последните дни. Той поясни, че проблемът е бил дискутиран най-вече с отделите по сигурност на банковите институции.

„Вече има и резултат – задържан е човек по единия случай. Ще бъде засилено полицейското присъствие в по-уязвимите места, а  това са най-вече големите градове”, заяви министър Маринов.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си