На място са главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов

Поредна акция срещу битовата престъпност в страната. Полицията и прокуратурата с масови проверки в района на Чирпан. Задържани за 24 часа са двама извършители на въоръжен грабеж. Други седем са зад решетките заради взломна кражба в Стара Загора.

На този фон, над 20 кметове на малки населени места присъстваха на среща с главния прокурор Иван Гешев. На нея те се оплакаха от бавната реакция на институциите или липсата на такава в случай на корупция.

„Аз лично подадох сигнал за мемориалния комплекс, за който се похарчиха пари, а нищо не беше направено”, каза кметът на Калофер Румен Стоянов.  

19 задържани при спецакция в Бургас (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Бяха депозирани данни за извършени престъпления, корупционни такива, за местната власт и, за съжалание, в съдебната система. Касае се за престъпление, извършено от съдия”, посочи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Междувременно, полиция и прокуратура с масови проверки на криминалния контингент в района на Чирпан.

„Извършва се проверка на криминалния контингент. Проверяват се и лица с две или повече досъдебни производства. За наша радост, тук в района, те не са много”, разкри главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов.

 
За по-малко от два дни МВР и прокуратура успяха да разкрият въоръжен грабеж в чирпанското село Зетьово.

„Две лица са проникнали през нощта в дом на възрастна жена, където се намирал и нейният около 50-годишен син. Собствениците на дома са били вързани с подръчни материали, били са и измъчвани”, каза окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

60 арестувани при спецакция в Карловско (ВИДЕО)

„Имаха пистолети. Бях бит с пистолет по главата. За малко да удушат майка ми”, разказа пострадалият Милю Ангелов.

Акциите на МВР и прокуратурата срещу битовата престъпност продължават. Проверява се също за незаконни добив и съхранение на дървесина, както и търговия с акцизни стоки.