Според тях попаднали в капан, защото счетоводно не могат да докажат направените разходи

Собственици на хотел и автошкола не плащат вода от няколко години, защото не получават фактури. Според тях попаднали в капан, защото счетоводно не могат да докажат направените разходи.

Напрежението ескалирало, когато служители на доставчика опитали да прекъснат захранването. Потърпевшите блокирали спирателния кран по абсурден начин. Красимир Георгиев паркирал колата си върху крана, за да попречи на спирането на водата.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Спират водата, ако не си плащаш

„Искам да си платя. За да го направя, ми трябва платежен документ, който обаче нямам. До този момент получих фактура веднъж и тя е платена. Попадам под ударите на НАП. Нека ми дадат документ и ще платя. Ако не го направя, поемам ангажимента да платя сумата в троен размер”, заяви Красимир в ефира на „Здравей, България”.

ПРОТЕСТ ЗАРАДИ СКЪПА ВОДА: Защо хората от Илинденци излязоха на улицата?

„Фактури се издават всеки месец. Те се дават на наш подизпълнител, който ги разнася. Много е важно, че не става въпрос за битов клиент, а за човек, който има хотел. Не е особено морално възрастни хора да носят стотинки от пенсиите, за да плащат редовно, а други хора да не го правят. Господинът има натрупана сума от 2487 лв.”, заяви Владимир Гълъбов, старши мениджър "Комуникации" в "Софийска вода".

Той допълни, че трябва да има електронни фактури, за да се избегнат подобни казуси. 

Повече гледайте във видеото.