Делегацията на българския шампион ще мине тест на летището при прибирането си у нас

Генерал Венцислав Мутафчийски , който е началник на Военномедицинска  академия, и началник на новосформирания  кризисен щаб за работа срещу разпространението на коронавируса, каза той пред Gong.bg относно пребиваването на "Лудогорец"  в Италия. 

Той заяви, че е разговарял  с изпълнителния директор на "Лудогорец" Ангел Петричев и са взети всички необходими мерки, за да може да се запази здравето на българската делегация по време на пребиваването в Италия.

Мутафчийски каза още, че в Милано няма висока опасност и именно поради тази причина от УЕФА са дали разрешение да се играе срещата. Въпреки това делегацията на "Лудогорец" ще мине тест още на летището при прибирането си в България. 

Генералът обаче е категоричен, че няма поводи за притеснение. "Говорих с изпълнителния директор на "Лудогорец" и обсъдихме някои мерки. Първо, те са съкратили максимално престоя си, което е добре. Второ, има абсолютни рестрикции към футболистите да няма напускане на хотела и разкарване из града. Плюс това самият Милано не е чак толкова засегнат. Повече малките градове са засегнати.

Драконовски мерки в "Лудогорец" за визитата в Милано

Именно поради тази причина УЕФА все пак разрешава футболният мач да се състои, макар и без публика. Дали сме инструкции на "Лудогорец" с какви маски да се движат и какви дезинфектанти за ръце да използват. Да се надяваме, че няма да има никакви проблеми, тъй като са взети мерки.

В Милано опасността не е висока. Властите там взимат добри превантивни мерки, защото опасността е близо. "Лудогорец" ще бъде абсолютно изолиран в Милано, но все пак ние ще им направим едно тестуване. Това ще се случи веднага след като кацнат от Милано.

"В никакъв случай не бива да се изпада в паника. Не трябва да си насаждаме лоши мисли в главата. Защото, първо няма такава ситуация. Ние просто се готвим от дълго време. Кризисният  щаб в момента работи. Това е просто продължение на нещата, които се правят в държавата", заяви генерал Мутафчийски.