Преди ден той бе пуснат с мярка „подписка”

Кмет на плевенско село прекара 72 часа в ареста заради съмнения за блудство с 16-годишно момче. Мирослав Илиев управлява за първи мандат Коиловци и само за четири месеца на поста се забърка в сексуален скандал. Преди ден той бе пуснат с мярка „подписка”.

Арестуваха адвокат за блудство с деца

Жителите в селото са около 900. Преди осем години Коиловци нашумя, с това че двама негови жители заловиха френски командоси, озовали се в нивите на селото. Сега населеното място е център на сексуален гей скандал. А основни герои са кметът и 16-годишно момче, живеещо отскоро в населеното място. В Районната прокуратура на Плевен на 2 март е постъпил сигнал за това, че кметът на Коиловци е извършил блудствени действия с непълнолетно лице от същия пол. След проведен разпит пред съдия на жертвата Мирослав Илиев се озовава в ареста за 72 часа и с обвинение.

Пред камерата нa NOVA той отказа да коментира случая. Не отговори и на въпроса каква е сексуалната му ориентация. Обясни само, че е изненадан от ареста.

Задържаха мъж за изнасилване на 5-годишно дете в посолството на САЩ в Индия

Неформално кметът посочи кой стои зад обвинението – момче на 16 години, което живее с майка си и баба си в Коиловци. Младежът изясни каква е ситуацията около скандала. „Правихме някакви работи за пари”, сподели той.

Обвиниха двама тийнейджъри за блудство с момченце

Обвинението на прокуратурата е по член 157 от Наказателния кодекс (извършване на полово сношение или действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, като е употребена за това сила или заплашване). 

Прокуратурата ще обжалва наложената му мярка пред Окръжния съд. Мирослав Илиев го грозят от две от осем години затвор.