В страната регистрираните случаи на коронавирус се увеличиха десет пъти

Датските власти взеха решение всички детски градини, училища и университети да спрат работа за две седмици от понеделник като част от мерките срещу разпространението на коронавируса, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Италия затваря всички магазини без аптеките и супермаркетите

Освен това всички служители в държавния сектор, чиито дейности не са изключително важни, ще бъдат пуснати в отпуск, съобщи датската премиерка Мете Фредериксен, цитирана от Ройтерс.

В Дания регистрираните случаи на коронавирус вчера станаха 514, след като от понеделник се увеличиха десет пъти. По думите на здравния министър Магнус Хойнике това е „най-драматичното нарастване, установено в Европа”.

ЕФЕКТИТЕ ОТ COVID-19: Бизнесът у нас прогнозира загуби за милиони

Фредериксен заяви, че правителството подготвя извънредно законодателство, по силата на което да бъдат забранени всички мероприятия на закрито с повече от сто присъстващи. Властите призоваха временно да спрат работа и нощните клубове и дискотеките, отбелязва ДПА.

„Искам да призова всички семейства, които имат възможността от утре да не пускат децата си навън, да го направят”, каза още Мете Фредериксен.

Строги мерки за сигурност и в Народното събрание заради заразата с COVID-19

Библиотеките и културните центрове ще спрат работа от утре, отбелязва Франс прес.

СЛЕД СЛУЧАИТЕ НА COVID-19 В СОФИЯ: Какви са извънредните мерки в столицата?

ЗАРАДИ COVID-19: Работодателите могат да въведат гъвкаво работно време и дистанционна работа

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК