Темата коментира д-р Василена Янкова, специализант по неврология в Мюнхен

Има напрежение между лекарите в Германия заради разпространението на COVID-19. Това каза в предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините" д-р Василена Янкова, специализант по неврология в Мюнхен. 

Заразените с коронавирус у нас вече са 105, има случаи и от Пловдив (ВИДЕО)

"Повечето колеги започват все по-усилено да се подготвят, да се информират какво трябва да се прави с такива пациенти и върху какво трябва да се внимава. Болниците започнаха изключително от рано да се подготвят, да преструктурират отделенията, да набавят допълнителна апаратура. И концентрираха силите си върху това да се справят с пациентите си", каза д-р Янкова.

Коронавирусът взе 209 жертви в Испания през последното денонощие

Тя допълни, че в Германия има много строги закони за защита на данните и това затруднява работата от вкъщи. Младата лекарка е категорична, че от огромна важност за справянето с пандемията от коронавирус са дисциплината и ограничаването на социалните контакти. 
По думите й процесът по намирането на ваксина за заразата е дълъг. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП