По-последни данни на Оперативния щаб към момента случаите са 127

Едната пациентка на ВМА е дала две отрицателни проби за коронавирус и ще бъде изписана от болницата в събота. Добрата новина съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски. На бързия тест пациентката е дала антитела за това, че е прекарала болестта.

На други двама пациенти, които са в добро състояние, а от ВМА са се надявали скоро да ги изпишат, пробите им обаче още са положителни.

Иначе през деня са направени 129 проби в лабораториите на ВМА, Националния център по заразни и паразитни болести, в Стара Загора и Варна. От тях в Националния център са 6 положителни, във ВМА – 7, във Варна – 4 положителни, в Стара Загора всичките са отрицателни.

Четирите проби от Варна са на жители на Добрич, всички останали положителни проби са на хора от София.

Най-тежко, към критично, е състоянието на пациента в „Пирогов”, съобщи още Мутафчийски.

Окончателните данни на Оперативния щаб към момента сочат 127 случая на коронавирус у нас, трима починали и един напълно излекуван.

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП