Той ще подпомага Оперативния щаб в борбата със заразата

Допълнителен мозъчен тръст. Така обяви премиерът Бойко Борисов новосъздадения Медицински експертен съвет. На чело на този съвет ще е проф. Коста Костов-консултант по белодробни болести в столичната Университетска болница „Света Анна".

 

 

Медицинският експертен съвет ще трябва отговаря на важни медицински въпроси. Ще се разчита и на добър диалог с Националния кризисен щаб, който продължава да работи. 

След учените от БАН това е третият компонент от експерти, които трябва да работят по изграждането на план за справянето с кризата.

Заразените с коронавирус у нас вече са 174

 

„Искаме максимално да обединим всички и да намерим най-добрите решения”, каза Борисов. По думите му новият щаб ще се състои от 4 или 5 специалисти.

„Аз съм оптимист и съм сигурен, че ще се справим, защото взехте мерки навреме”, заяви проф. Коста Костов. 

Над 300 000 души в света са заразени с COVID-19

„Щабът е подчинен на правителството, Медицинският съвет е подчинен на правителството. Между двете трябва да има диалог”, обясни Борисов.

Според проф. Костов този съвет трябва да се появява не повече от 2 пъти седмично на брифинги. На него ще се отговаря на чисто медицински въпроси. 

Съставът на съвета ще бъде предложен от проф. Костов.

Междувременно премиерът Борисов свика Националния щаб за борба с коронавируса на заседание в Министерския съвет.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП