Таня приготвя храна и я пакетира за над 30 възрастни и самотни хора

Млади хора, чиито бизнес е затворен, заради извънредната ситуация помагат безвъзмездно на възрастни. Инициативата, която ще ви покажем е в град Шипка, който се намира в подножието на Стара Планина. Кръстили са кампанията „Да бъдем милосърдни заедно в борбата с COVID – 19“

Таня управлява семеен хотел и ресторант в града със златните кубета. Сега, обаче, заради извънредните мерки, вратите на ресторанта и хотела са затворени.

Доброволци поставиха дезинфектанти в центъра на Казанлък

„Ами нашият бизнес в момента е напълно затворен и ние решихме да бъдем в полза на възрастните хора в град Шипка, като готвим храна, специално аз я приготвям и им я доставяме до къщите”, разказва тя.

Таня приготвя храна и я пакетира за над 30  възрастни и самотни хора, като 85 годишната Недялка.

„Благодаря да сте живи и здрави. Може само да ни успокоявате. Мерси, всички да сте живи и здрави. Вдъхвате вяра и надежда”, казва Недялка.

„Още от предприемането на кризисните мерки се появиха доброволци, които прегърнаха идеята ни да помагаме на възрастното население, на хората, които са безпомощни, най-уязвимата част от населението ни”, разказва кметът на гр. Шипка Веси Панайотова.

Заразените с коронавирус у нас вече са 174

На възрастните хора раздават лекарства и маски, а идеята е да не напускат домовете си.

„Ами идват години, когато ние сме безпомощни и една такава инициатива е много хубава“, добавя Недялка.

Работата по помощта на възрастните помага на доброволците да не мислят за тежката ситуация с бизнеса

„Естествено всички са в паника. Ние не бяхме психически подготвени за това, което се случи, но извънредните мерки се спазват много строго. Възрастното население не веднъж ни благодари за това което правим и се опитваме да ги накараме да не се панирват, защото страхът е много опасен”, добавя кметът Панайотова.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП