За нарушаване на забраната ще бъде налагана глоба от 150 евро

От тази сутрин до 6 април е в сила пълна забрана за придвижване в Гърция. Гражданите, които искат да излязат навън, трябва да представят попълнена и подписана декларация, че имат уважителни причини за това.

Хората могат да напускат домовете си само за закупуване на храни, лекарства, посещение при лекар. Позволено е да излизат и на хора, нуждаещи се от грижа, индивидуално спортуване, разхождане на домашни животни и за да отидат на работа.

Мярката влиза в сила от понеделник сутрин, обяви в извънредно обръщение към народа гръцкият премиер Кириакос Мицотакис.

18-годишен почина от COVID-19 във Великобритания

"Наредих да се предприемат всички действия за пълна забрана за ненужно движение в цялата страна. Хората ще излизат само при спешни случаи, за храна или до аптека", заяви премиерът в обръщението си.

За нарушаване на правилата ще бъде налагана глоба от 150 евро. До момента в Гърция са регистрирани 624 заразени с коронавирус и 15 смъртни случая.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП