Работните заплати ще се запазят в същия размер

Руският президент Владимир Путин отложи вота за конституционни промени, който щеше да му позволи да остане на власт до 2036-та година. Заради пандемията, държавният глава обяви, че гласуването, насрочено за 22-ри април се отлага за по-късна дата. В същото време той обяви следващата седмица за неработна за цялата страна, но на работниците и служителите ще бъде платено за нея.

"Виждаме колко рязко се развива ситуацията с епидемията от коронавируса в света. Броят на случаите продължава да се увеличава в много държави. Цялата световна икономика е подложена на атака. Сега е от особено значение да се предотврати заплахата от бързо разпространяване на болестта. Поради това обявявам следващата седмица за неработна, като се запазват работните заплати”, каза Путин.

Още по-строги мерки по света заради COVID-19

 

 

Така уикендът ще продължи от събота, 28 март, до неделя, 5 април. Структурите за поддържане на живота, по-специално „медицински институции, аптеки, магазини, институциите, предоставящи банкови финансови услуги, транспорт, както и властите на всички нива ще продължат да работят.

Руският президент предложи изчисляването на боничните на сума, не по-малка от минималната работна заплата. Путин предложи да се увеличат обезщетенията за безработица от 8 на 12 хиляди рубли.Също така ще има ваканция по отношение на потребителските и ипотечните за еми, без наказателни санкции.

Путин нареди да се тества готовността на армията за борба с коронавируса

Путин подчерта необходимостта от запазване на стабилното функциониране на малките и средни предприятия, да са запазят работещите работата си. Според Путин изнасяните в чужбина дивиденти трябва да бъдат обложени с данък от 15%.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП