Гости в студиото на "Плюс- Минус. Коментарът след новините" бяха Тома Биков и Христо Продавнов

„Нашата цел не е да закрием парламента. Тя е да ограничим максимално възможността за развитие на епидемията. Парламентът не е спрял да работи. Решението бе необходимо, за да се избегне рутинната програма, която съдържа неща, които могат да бъдат гласувани и след месец. Ситуацията се променя много и вероятно след два месеца ще бъде коренно различна. Закони, които са писани преди 4-5 месеца, може да се окажат напълно неадекватни след този период“, това заяви в студиото на "Плюс- Минус. Коментарът след новините" депутатът на ГЕРБ Тома Биков.

Депутатите решиха: Парламентът минава на извънреден режим

„Депутатите от управляващото мнозинство решиха да прекратят работата на Народното събрание. Най-вероятно още следващата седмица ще се наложи да заседаваме отново. Има много решения, които трябва да се приемат, а това може да стане само от народните представители“, заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП Христо Проданов.

Според депутата на БСП парламентът трябва да работи дори и в специални условия.

ЕП няма да заседава в Страсбург до септември заради COVID-19

„Без това решение ние можехме да си гледаме закони, както сме го правили винаги. Идеята беше да се ограничи контактът ни. Важно е да се отбележи, че парламентарният контрол не отпада, а просто ще бъде в писмена форма. Ако някой иска да контролира и да получи отговор – ще го получи. Просто няма да ни дават по телевизията“, добави Биков.

Той добави, че цялото общество е съсредоточено в това да минимизира щетите от епидемията. Според него българският народ е добър във времена на кризи и той е убеден, че този инстинкт сработва добре.

Целия разговор гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП