Вижте какви температури ни очакват през новата седмица

В последните дни на март и първите на април амплитудата в температурите ще е над 15 градуса. В следващите дни в Западна България ще паднат и обилни мокри пролетни снеговалежи.

Седмицата започва със сравнително слънчево време, с разкъсана облачност и високи температури. Слаби превалявания ще има в следобедните часове на изолирани места в Централна и Източна България. Термометрите в най-топлата част на денонощието ще показват между 17 и 22 градуса. Най-топло ще бъде в Югоизточна България.

Във вторник от север-северозапад ще нахлува студен въздух от полярните ширини, с който времето ще придобие зимен оттенък за няколко дни. След обяд ще завали първо дъжд в западната половина на страната.

С падането на температурите във вторник през нощта и в сряда вятърът ще се усили със студени северни пориви. Дъждът ще преминава в тежък, мокър сняг, който в определени моменти ще е интензивен. Снежната покривка в отделни райони в западната половина на страната ще достигне 10-15 см, в планините – над 20-30 см, с възможни снегонавявания и преспи.

Валежите от дъжд и сняг ще продължат и в четвъртък с тенденция от север на юг да намаляват и да спират. До вечерта и облачността от северозапад ще се разкъса. В петък ще поемем глътка пролетен въздух, с повече слънце и високи температури в Северна България.

Почивните дни ще са под влиянието на пореден средиземноморски циклон с център, преминаващ южно от нас. Температурите ще паднат с няколко градуса, вятърът ще се усили, ще има и валежи, които в равнинната част на страната ще бъдат от дъжд.