Петима души са починали заради епидемията

През последните 24 часа в Сърбия са регистрирани нови 160 души, които са заразени с коронавирус, предаде БГНЕС.

422 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Това съобщи ръководителят на правителствения кризисен щаб Дария Кисич. Тя съобщи още, че петима души са починали през последното денонощие от коронавирус. Общият броя на заразените в страната вече е 1060 души, а броят на починалите е 28.

Втори починал с коронавирус в Сърбия

Всички починали през последните 24 часа са мъже и са на средна възраст от 61.2 години. В момента в болниците има 648 пациенти. 72-ма от тях са в тежко състояние, поясни Кисич. "Утре ще има заседание на Кризисния щаб. На него ще бъдат предложени мерки за спиране на разпространението на заразата.

"От снощи изпращаме SMS-и на гражданите. Обясняваме сериозността на положението и приближаването на италианския сценарий, с ясен призив хората ди си останат вкъщи, но без да сеем паника", подчерта ръководителят на щаба. Според нея "при такова движение на гражданите по улиците, в Сърбия няма да има град, който да не бъде ударен от епидемията".

Държавната телевизия РТС съобщи, че заразени с коронавирус има в 35 града на Сърбия.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП