Полина напусна Кухнята на Ада и така претендентите за победата са вече 11

Майсторът Атанас победи твърдия Лука в епичния кулинарен дуел за оцеляване в Hell’s Kitchen България вчера, в решаващия за седмицата епизод на шоуто. Георги и Ивайло бяха кухненските им аватари, чието умело управление беше залогът за спечелването на ожесточената надпревара. Лука се довери на Георги, който даде всичко от себе си, въпреки че досега в шоуто демонстрираха нескрита неприязън един към друг. При Наско инструкциите и обясненията към Ивайло бяха по-стратегически ясни, което доведе до успешното изпълнение на поставената задача от шеф Виктор Ангелов, а именно да покажат, че владеят добрата комуникация в кухнята.

Полина напусна Hell’s Kitchen България

Атанас и Лука показаха сто процента отдаденост и  желание  да защитят мястото си в Кухнята на Ада. Демонстрираха амбиция, хъс за победа и воля да подтиснат максимално личните си емоции и да овладеят напрежението, за да се справят с поръчките в ресторанта и ръководенето на кухните. Лука наложи казармени порядки и се справи, въпреки серията от грешки и недоразумения, защото се довери на синия отбор и получи в замяна сериозна подкрепа от съотборниците си. Атанас загуби битката, още преди да е започнал войната, защото подцени силата на синия отбор и своето място в него като избра да ръководи червената кухня. Дамите обаче го провалиха с женски дрязги, липса на координация, мълчание и най-вече отявлената демонстрация за липса на екип. Наско не успя да наложи своя авторитет и желязна дисциплина в червената зона и жените лесно сготвиха неуспеха му.

Доброто момче Атанас срещу суровия Лука в битка за оцеляване в Hell’s Kitchen България

На финалa сините показаха, не само че могат да се обединят и да зароботят в пълен синхрон, но и че са истински отбор, на който може да се разчита. Те застанаха непоколебимо зад гърба на Лука и така помогнаха за оставането му в шоуто. Атанас също се размина с изгонването си от Hell’s Kitchen България. Той демонстрира добра техника и умения в кухнята, но се провали в ръководните си функции, защото не повярва достатъчно в способностите си. Дамите обаче се разделиха с още един от своите – Полина напусна състезанието, саботирайки се сама и демонстрирайки, че е загубила мотивация да е част от готвачите на шеф Ангелов.

Атанас се изправя в дуел за оцеляване в Hell’s Kitchen България

Какви ще са сюжетните линии в Hell’s Kitchen България следващата седмица предстои да разберем. С нетърпение ще наблюдаваме дали ще продължи  възходящата серия на Галя, която започна да получава все повече похвали от шеф Ангелов и да демонстрира сериозен напредък в кухнята. Как ще се развие сблъсъкът на поколенията в Hell’s Kitchen България? Лагерът на опитните намаля с един участник и така хубавелките в Кухнята на Ада – Соня, Михаела и Гергана вече имат числено превъзходство. А дали сините ще запазят добрите отношения и ще продължат да бъдат сплотени в отбор? Всичко това и още куп емоции под налягане – в следващите епизоди на Hell’s Kitchen България.

Гледайте Hell’s Kitchen България всеки вторник, сряда и четвъртък от 21:00 по NOVA

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и на FB страницата на предаването.