„Ако има краен срок на извънредното положение, може би ще се налага да се събираме отново и да го отменяме“, каза лидерът на ВОЛЯ

„Това да поискаме безсрочно удължаване на извънредното полежение беше прагматичното решение. Слагането на срок, например до 13-ти април, означава, че ако всичко беше свършило утре, то ние трябваше да се събираме да го отменяме. Безсрочността дава една гъвкавост, когато се наложи, то веднага да бъде прекратено“ Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки за „Събуди се“.

Бебе на 1 година сред заразените, болестта стигна и Враца (ВИДЕО)

„Какво променя фактът дали е 28-ти или 30-ти април? Това е само едно приказване и една щуротия. Ние на практика може да се събираме всеки ден в парламента и да го увеличаваме с един ден“, посочи още той.

Запитан дали подкрепя замразяването на депутатските заплати и партийните субсидии, той коментира: „Замразяването на заплатите и субсидиите на тези високи нива е лицеремие спрямо българския народ и затова вчера дадох предложение заплатите на депутатите да бъдат на нивото на минималната работна заплата, предложихме дори да е на нивото и на минималната пенсия“. И допълни: „Целта ни е депутатите да слязат до нивото на хората и да видят как те живеят с тези доходи“.

Удължиха извънредното положение до 13 май

„Пробата ми за коронавирус е отрицателна, слава Богу, защото около мен има деца, а на 27-ми декември ми се роди и второ внуче. Старая се да пазя себе си, семейството си и всички, с които контактувам“, каза още Марешки.

Относно мярката „60 на 40“ той коментира: „Отдавна казахме, че тази мярка не е достатъчна. Естествено, всяка една мярка помага по някакъв начин на бизнеса или на народа, но въпросът е до колко е ефективна и до колко точно помага. Считам, че бюджетът може да си позволи минимум мярката да се качи на 80 на 20, а за определени сектори трябва държавата да поеме и 100%“.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП