Днес празник имат всички лекари, зъболекари, сестри, акушерки, фармацевти и здравни работници

В разгара на пандемията от коронавирус на 7 април честваме хората, които са първа линия в борбата със заразата.

Световният ден на здравето у нас се отбелязва и като ден на здравния работник. Милиони по света отправиха благодарност към всички медици, които в ситуация на пандемия продължават да рискуват живота си, за да спасяват болните. В България с поздрави и благодарности към медиците се обърнаха президентът, премиерът и председателят на Народното събрание.

„Искам да поздравя с Международния ден на здравето всички лекари, медицински сестри и специалисти и да им благодаря“, заяви президентът Румен Радев.

Поздрав към медиците в социалните мрежи отправи и Борисов, като ги нарече герои.

7 април е Световният ден на здравето

Точно в 12.00 ч. със силни аплодисменти, лекарите от „Пирогов“ поздравиха всички свои колеги. Аплодисментите обаче не спират от седмици - от балкони, пред болници и дори от болничните стаи. А денят на здравния работник никога не е звучал толкова искрено: „Аз съм щастлив от този празник, защото за 1 месец хората забелязаха българските лекари, забелязаха, че ни има“, сподели д-р Стаменов от болница „Надежда“.

Лекар: Благодаря на всички, които ни подкрепят, трогнати сме

Но лекарите със сърце днес не са само онези, излезли на първа линия на заразата.  Въпреки, че не работи с болни от коронавирус, телефонът на д-р Стаменов не престава да звъни. На работа е почти денонощно. Вдига на всеки, тъй като отделенията и сега са пълни. Само от началото на пандемията досега в болницата за репродуктивно здраве на д-р стаменов са родени 131 деца.

Аз гледам на  нашата професия като на всички останали. Не е по-различно от дълга на пожарникаря, който се хвърля в огъня, изнася някого, изгаря сам, или на полицая, който го заплашват с куршуми, но спасява човешки живот. Това са професии, които наистина човек трябва да ги обича! То не се изгражда, или го имаш, или го нямаш!“, смята докторът.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП