Това заяви министърът на здравеопазването Грег Хънт

Скоростта на разпространение на коронавируса в Австралия падна до 2 %, заяви министърът на здравеопазването Грег Хънт. По време на пресконференция, излъчвана пряко по телевизия „Sky News Australia“, той подчерта, че тази тенденция се наблюдава вече трети пореден ден, предаде БГНЕС.

6 месеца затвор за неспазване на карантината в Австралия

Министърът предупреди, че този показател може да се увеличи във всеки момент, но при всички случаи показва, че страната е постигнала определени успехи от гледна точка на изравняването на кривата на заболяването.

Австралийски учени пребориха COVID-19 с лекарство срещу краста

В Австралия вече са направени 313 000 теста за коронавирус. Според Хънт, ограничаването броя на заразените се дължи преди всичко на решението да се затворят границите на държавата. Основната задача сега е да се поеме контролът върху предаването на вируса вътре в страната.

По последни данни в Австралия са регистрирани 5 977 случая на заразяване с COVID-19, а броят на починалите е 49.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП