Нуждаещите се получават пакети с хранителни продукти и други необходими стоки

Кампания в подкрепа на млади семейства, останали без доходи заради кризата, започна в социалните мрежи. Нуждаещите се  получават пакети с хранителни продукти и други необходими стоки. Повече за инициативата „We Care” разказва Иво Тодоров.

Моментите на криза раждат идеи за нови решения. Точно тези периоди от човешката история са и изпитание за нашата човечност и съпричастност към познати и непознати в нужда. Така се ражда и инициативата „We Care” на група млади хора, които наистина ги е грижа. Пандемията от коронавирус и извънредното положение у нас оставиха много млади семейства с деца без доходи.

NOVA ПОМАГА: Първите пакети с храна за нуждаещи се вече са раздадени (ВИДЕО)

„Екипът се състави много бързо, в рамките на часове. Това са хора, които не се бяхме виждали преди това. Идеята ни е много близка, химията е на лице, резултатите също”, разказва Силяна Божилова, инициатор на кампанията.

Мисията на кампанията е да се осигурят продукти от първа необходимост, за да се облекчат домакинствата в идните месеци. Само за 48 часа са събрани над 700 заявки от цялата страна. А това става по имейл или чрез регистрационна форма на сайта на инициативата. 

Тече и кампанията на Нова Броудкастинг Груп, в която служителите на NOVA ще опитаме да помогнем на всеки, изпаднал в нужда. Всеки нуждаещ се може да ни изпрати мейл на zaedno@ntv.bg

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот