Вижте кой се включи в подкрепа на здравеопазването у нас

Нови дарения от фирми и частни лица в борбата с коронавируса.

„Еко България” дарява 100 000 лева за университетската болница „Света Анна” в София и болницата „Свети Георги” в Пловдив. Средствата са под формата на дихателни апарати и медицинско оборудване.

„ВП Брандс Интернешънъл” дари два белодробни вентилатора на болниците „Свети Мина” и „Свети Панталеймон” в Пловдив. Дружеството предостави безвъзмездно още 3000 предпазни маски и 80 висококачествени защитни костюма, произведени в България.

Аптечна верига „Гален” дари респиратор на стойност 40 000 лева на болницата в Хасково. Така общият брой респиратори в лечебното заведение става осем. Чакат се още два апарата. Един от тях е от тенис звездата Григор Димитров.

Националната кампания на Българския лекарски съюз „За героите в бяло”, подкрепена от футболната звезда Димитър Бербатов, дари предпазни средства на медиците в Благоевград.

Висок клас защитни облекла на хората от първа линия в Брезник са дарени от „Асарел – Инвестмънт”.

От фондация „Тръст за социална алтернатива” осигуриха помощ на близо 100 семейства. Осигурени са индивидуални посещения от акушерка или медицинска сестра, както и по един пакет хранителни продукти от първа необходимост.

Тече и кампанията на Нова Броудкастинг Груп, в която служителите на NOVA ще опитаме да помогнем на всеки, изпаднал в нужда. Всеки нуждаещ се може да ни изпрати мейл на zaedno@ntv.bg

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!