Певицата украси корицата на сп. EVA и сподели какво е усещането да носиш „вирусът на таланта“ на сцената на най-обичаното шоу за преобразявания

„Моят живот досега ме е научил, че трябва да създадеш архитектурата на това, което искаш да ти се случи. Поканата за участието ми в „Като две капки вода“ по странна синхроничност съвпадна с период от живота ми, в който усещах, че имам вътрешната потребност да съм с публиката. Все едно нещо отвътре ми казваше – трябва да си там, където принадлежиш. Аз обикновено се вслушвам в музата си. Точно се замислях какво да направя – да се върна ли в България, да напиша парче или да пусна нов сингъл... И след не повече от седмица ми се обади Ненчо Балабанов: „Слушай, Галя, Маги (Халваджиян) много иска да участваш в „Като две капки вода“. Какво мислиш?“. Беше наистина изненада. Бях гледала някои епизоди от предаването през годините. Харесвах участията на много мои колеги, включително успеха на Ненчо, както и хумористичния елемент, и се замислих, че би могло да е доста забавно. Тогава ми се обади и самият Маги: „Галка, търся те под дърво и камък. Ще приемеш ли поканата ми?“. Споделих му: „Напоследък много си мисля, че искам да бъда с публиката“. „Ако го искаш – каза той, – това е правилното място.“ Много предложения съм отказвала, но този път нямаше причина да не приема. Особено след като поканата дойде лично от Маги, когото безкрайно много уважавам. Обмислях я известен период и ентусиазирано отговорих „Да“. Беше изненада и за самата мен“, разказва изпълнителката.

„Допада ми, че фокусът в шоуто „Като две капки вода“ е върху певеца, който пресъздаваш. И се оценява дали си успял да влезеш в реалистичен и убедителен образ. Концепцията на формата е да подсилиш и потърсиш в себе си актьорското, да изследваш нюансите на поведение на избрания артист, което много те обогатява и е истински забавно. Ключът е да се отделиш от собствения си образ на изпълнител и да влезеш в друг, но да ползваш своя талант. Много е яко! Гледам на предаването като на много добре изработено шоу и вълнуващо артистично приключение, където лайтмотив е доброто настроение. Участието ми в „Като две капки вода“ беше в синхрон с желанието ми да правя нещата, които обичам да правя. То я привлече. А дали оценяват Фънки или Хилда Казасян, или очарователният Юлиян Вергов, няма никакво значение. Всички ние сме част от нещо по-голямо, което със сигурност ще се появи на по-късен етап. Искрено се надявам да е хубава музика“, категорична е Galia.

Четете цялото интервю с Galia в априлския брой на списание EVA.