В момента в клуба е в ход антикризисна програма

Лудогорец обяви интересна новина на официалния си сайт. От публикацията става ясно, че българският шампион е огромен и изряден данъкоплатец. 

За 2019 г. "орлите" са внесли налог от близо 6.5 млн. лева, а от началото на 2020 г. клубът е платил данъци и осигуровки за над 2 млн. лева. В момента на ход в клуба е антикризистна програма, но това не пречи на шампионите да си плащат редовно данъците. 

Като част от програмата, футболистите и медицинският щаб постигнаха споразумение за намаляване на заплатите с 30%. Драстично са свити и оперативните разходи на клуба, който в момента не развива основната си дейност. 

Лудогорец дарява нова голяма сума за крайно нуждаещите се

"Припомняме, че в момента е в ход антикризистна програма на Клуба. Като част от нея треньорите, футболистите и медицинският щаб постигнаха споразумение за намаляване на заплатите с 30%. Драстично са свити и оперативните разходи на Клуба, който в момента не развива основната си дейност. Не се планират съкращения на служители, поради което ПФК „Лудогорец“ кандидатства по правителствената програма 60/40. Клубът е изряден данъкоплатец. От началото на 2020 г. сме платили данъци и осигуровки за над 2 млн. лева, а за цялата 2019 г. платените налози са за близо 6.5 млн. лв. Важно е да се уточни, че изплащането на заплатите на футболистите си остава ангажимент на Клуба и не касае правителствената програма 60/40", гласи съобщението на клуба.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.