Граждани, фирми и посолства дариха средства по сметката на Министерство на здравеопазването

Вълната от солидарност в цялата страна не спира. Граждани, фирми и посолства дариха средства по сметката на Mинистерство на здравеопазването и така събраната сума вече е над 4 милиона лева.

От тях над 1 милион и 300 хиляди лева са разпределени към  националния център за заразни и паразитни болести и лечебни заведения в страната. А лев по лев, чрез DMS SOLIDARNOST, до момента са събрани над 374 хиляди лева.

Военни от сухопътните войски дариха защитни средства на медиците в Смолян. Със събраните над 4 хиляди лева са купени маски, очила и защитни облекла за болницата и спешната помощ в града. А чрез Българския лекарски съюз през последния ден са разпределени над 3 700 предпазни средства към медиците в София.

Депутатът Делян Пеевски дари близо 220 000 лева, с които за медици от цялата страна се осигуряват 2652 броя предпазни облекла. За многопрофилната болницата във Видин депутатът дарява 450 PCR теста за установяване на COVID-19.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!