Десислава Красимирова разработва проект за популяризиране на бизнеса на хора от цял свят

Десислава Красимира  е на 28 години, родом от Добрич. От година и половина живее и работи в Пунта Кана на Карибите, където е помощник-директор в 5 звезден хотел. През март излиза в отпуска и отскача до Испания, за да види семейството си. Посещава сестра си на остров Ланзароте и там я застига кризата с коронавируса. Налага й се да остане, защото затварят международните граници. Сравнява ситуацията с военно положение. „Испания към днешния ден продължава да е втората най-афектирана, най-засегната държава в света. Тук на острова има 70 потвърдени случая. А на целия Канарски архипелаг случаите наброяват 2000. Това е съседката ми. Мерките продължават да са затегнати. Ежедневно минава хеликоптер, който следи да няма излишно движение. Минава и кола с мегафон, който приканва жителите да си останат по домовете“, разказва младата жена.

Деси Слава и Ники Кънчев помогнаха с храна на инициативата „Защото сме хора”

На Лансароте, известен по света като Островът на вулканите и Черната перла на Канарите, 20 на всеки 100 жители са над 65 години. А броят на заразените расте. По всичко личи, че Деси скоро няма да се върне на Пунта Кана и е много възможно да загуби работата си. „За мен животът там продължава да е една отворена книга. Обожавам работата си и съм страшно отдадена. Всички ние се питаме кога ще разберем, че кризата е приключила. Кога всички ще започнат отново да пътуват. Според мен всички професионалисти в туристическия бранш, следим ситуацията както на глобално ниво, така и микрониво за различните дестинации. И всичко останало е само предположения“, споделя още тя.

Младата дама не губи време и се захваща с разработването на нов проект за популяризиране бизнеса на хора от цял свят. „Целевият потребител винаги е онлайн и ако той не ви намери, се обръща към конкуренцията. А и дигиталния маркетинг отдавна не е въпрос на лукс, а е въпрос на правилно подбрана кампания и добър екип. Сформирах международен екип, като към момента контент мениджъра ми е от остров Бали. Той е отговорен за направата на креативно съдържание за клиентите и маркетинг стратегията ми е от Онтарио, Канада. Съдейки по това как се развива проекта, скоро мисля да обогатя екипа си и от българи. Идеята се роди като превеждах първо кампания като freelancer за световна марка, непосредствено след това с мен се свърза млада англичанка, която искаше да развие профила си така, че да може да продава дрехи в интернет. И за кратко време постихнахме доста добри резултати“, казва Десислава Красимирова.

Отвъд работата тя тъгува за България. И за роднините в Добрич и Кнежа. Сред тях е и леля й. "Тя ми е медицинско лице. Надявам се оттук насетне да се влагат, да се инвестират повече средства в бюджета, в медицината. Това е една трудоемка специалност, изисква много саможертва. И сега, в момента, те са нашите супер герои и нека Бог ги благослови и пази“, заключи младата жена.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!