Михаил Мишустин даде положителна проба за коронавирус в четвъртък

Министър-председателят на Руската федерация е заразен с коронавирус и се намира в самоизолация в една от градските болници. Това съобщи Националната информационна служба (НСН) на Русия с позоваване на прессекретаря на премиера Борис Беляков, пише БГНЕС. Според Беляков лекари ще следят състоянието на премиера.

Фактът, че  Михаил Мишустин е дал положителна проба за коронавирус, стана известен в четвъртък. Той обяви това по време на видео среща с руския президент Владимир Путин.

Руският премиер Михаил Мишустин е болен от коронавирус

За периода на лечение на Мишустин неговите задължения ще изпълнява първият вицепремиер Андрей Белоусов. Съответният указ беше подписан от Путин.

Мишустин стана министър-председател на Русия на 16 януари 2020 г., заменяйки на този пост Дмитрий Медведев. Началото на неговия срок съвпадна с разразилата се пандемия от коронавирус, която засегна целия свят. В Русия тя настъпи по-късно и в момента е в своя пик. Броят на заразените в страната със смъртоносния вирус надхвърля 100 000 души и тя бързо се изказва в антикласацията и вече е сред десетте най-засегнати държави. 

Русия задмина Китай по брой на заразените с коронавирус

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!