Жълт код за опасно време в няколко области в неделя

Облачността в събота преди обяд ще бъде по-значителна в Централна и Източна България, и с повече разкъсвания на запад. До обяд времето ще е тихо, а в обедните часове и в ранния следобед температурите дори ще са високи – между 19 и 24 градуса с най-високи стойности в източната част на Дунавската равнина. 

Интензивен валеж с потенциал за усилване и градушка заваля по обяд между Сливен и Котел, в районите на Кърджали и Хасково и по Южното Черноморие, близо до Царево и Приморско, както и около Ивайловград. Валежи в начална фаза има и около Велинград, Карлово-Хисар, югозападно от Провадия-Девня. Навсякъде процесите се движат в източна, леко североизточна посока. 

Привечер, през нощта и утре от запад на изток валежите ще се усилят отново – в тъмните часове по-интензивни превалявания се очакват в западната половина на страната, а утре през деня – в централните и източните райони. 

В неделя в планинските райони на Северозапада, северно от Стара планина в областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и Русе, както и южно от Стара планина в областите Стара Загора и Сливен ще паднат значителни количества валеж – на места над 50 литра на квадратен метър за денонощието. Има условия за локални наводнения. 

ЖЕГА, ДЪЖДОВЕ И ГРАДУШКИ: От 3 до 30 градуса през май

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.