Само в петък четирима души с положителни тестове са кацнали в България с два самолета

Нови болни от COVID-19 пристигат у нас със самолети от Нидерландия. Само в петък четирима души с положителни тестове са кацнали с два самолета.

Две жени с положителни PCR тестове от Нидерландия са се прибрали с таксита в хасковското село Брягово. Така общо пристигналите там за последната седмица от страната на лалетата стават близо 30.

„Там не им се обръщало внимание, нямат нужното доверие на лекарите, които са там, твърде много се чака, за да бъдат прегледани в болниците и затова са решили да се върнат”, разказва Делчо Митев, кмет на с. Брягово.

Мутафчийски: Молбата за начина на оповестяване беше лично наша (ВИДЕО)

Борисов: От две седмици Щабът ме умолява да спра да се гаврите с тях (ВИДЕО)

Случая коментира и премиерът Бойко Борисов.

 „Ние не можем да кажем: „Стойте си в Холандия, защото сте били там””, каза премиерът.  

 В самолета с двете жени са пътували общо 54 души. Всички те са под карантина и предстои да бъдат тествани. Издирени са и 118 пътници от друг полет от Нидерландия в същия ден. С него в България се е прибрало семейство от димитровградското село Воден. Те са тествани с бързи тестове  на летището, след като личната им лекарка подала сигнал, че се прибират болни.

„Майката на момичето се обади и каза, че тя не се чувства добре, не може да диша, задушава се. Те са уплашени и се прибират, където са родени. Всеки си търси лек, където живее”, коментира д-р Татяна Албанова.

Тя за втори път през последните десетина дни предупреждава за нейни пациенти, които се връщат болни от Нидерландия.

В селата всеки ден се прибират работници от Нидерландия. А хората са притеснени.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.