Народният певец създава Духовен център

Войводата на българската народна песен Володя Стоянов се е отдал на просветителска мисия в планината над Петрич. Народният певец усилено работи по изграждането на своя Духовен център. Това е първият по рода си център за духовно и творческо развитие.

„Идеята е с малко да направим много. Когато дойде човек, да седне и не да се говори за шестцифрени суми и т.н., а да се почувства, че тук е вградено сърце, вградена е душа, това е идеята на духовния център - създаването на личности. От 20 деца, три да станат личности, ще дръпнат обществото напред. Това е моята чиста идея, на този духовен център”, разказа пред NOVA Володя Стоянов.

Володя Стоянов: Творците трябва да направят нова културна революция

Заявява, че няма да взима такси на децата, които посещават центъра. Ще им показва как се свири на китара и как се създава музика.

„Нещата отиват в посока към хармония с природата. Ние не можем да избягаме от това, ние сме земляни. Тоест родени сме на майката Земя и колкото по-бързо намерим тази хармония, колкото по-бързо открием своите дарби, които имаме, толкова по-бързо всеки от нас ще поеме на правилния път, защото правилният път не уморява, грешният път измъчва”, коментира Володя Стоянов.

И заявява, че се е отдал изцяло на България.

„Отхвърлил съм всички предложения да живея в Америка, Канада и къде ли не по света. Искам тук да бъда полезен с моите знания, с моята силна вяра”, заявява народният певец.

Той вижда и положителното в ситуацията с пандемията от коронавирус.

„Небето се изчисти, отново виждам Рила планина на 90 км оттук, това не е било”, показва Володя Стоянов.

„Човещината особено по време на коронавируса е много нужна. Сега слънцето, небесното светило ще довърши своята работа лятото, но есента ще имаме евентуално някакъв малък пак проблем по тази тема и ще отшуми”, смята изпълнителят.

Повече гледайте във видеото 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.