Екип на NOVA провери каква е обстановката в един от столичните молове

След двумесечна пауза моловете от днес отварят врати. Първите клиенти вече са на ход, а за да е безопасно пазаруването, в магазините, трябва да има дезинфектанти и да се спазва дистанция. Клиенти и обслужващ персонал трябва да бъдат с предпазни средства, както е правилото при закрити пространства. Собствениците на молове са дали указния на наемателите да обърнат сериозно внимание на пробните - да бъдат отворени през една, а дрехите да бъдат дезинфекцирани.

ОТНОВО В МОЛОВЕТЕ: При какви мерки ще пазаруваме?

Силвия Чапарова е маркетинг мениджър на един от моловете в София.

„Увеличили сме значително персонала, който отговаря за почистване и дезинфекция. На всеки един час правим дезинфекция на всички ръкохватки и общи части, до които хората имат досег. На всички входовете има дезинфектант“, каза тя.

От утре в моловете: До четирима в асансьор, до седем – на ескалаторите (ВИДЕО)

„Изключително щастливи сме, че българите са много дисциплинирани. Имаме много малко случаи на хора, които си позволяват да влязат без маска, но когато им обърнем внимание, те я поставят“, посочи Чапарова.

Още по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.