Степан Хиндлиян заяви, че "изборите в клуба вече са проведени"

Подигравките с "Левски" да спрат - за това призоваха баскетболният треньор Тити Папазов и председателят на НКП на "Левски" Степан Хиндлиян от ефира на "Здравей, България".

„Отборът ни обединява, защото ние имаме по-голяма цел. Искам да се обърна към г-н Божков и да го помоля да не се подиграва с всички левскари“, каза Папазов.

Папазов благодари за жеста с готовност за помощ и на собственика на ПФК "Лудогорец" и Нова броудкастинг груп - Кирил Домусчиев. "Най-големият опонент на "Левски" осъзна, колко е значим "Левски" и е готов да помогне", изрази признателност левскарят. И допълни: "Левски" е нещо различно. Дори собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев разбира, колко е важен "Левски" за българското първенство и обяви, че е готов да помогне. Аз съм супер щастлив човек - нека си мислят, че съм употребен. Когато Сашо Диков се появи миналата седмица, той омерзи историята на този клуб. "Левски" е като институция за тази държава", допълни Папазов.

„Подигравката с "Левски" не спира. По мое мнение това е несериозно на фона на мобилизацията на толкова много хора, които дават парите си", коментира Хиндлиян. Той подчерта, че "изборите в синия клуб вече са проведени" и всички застават зад Наско Сираков. Според Хиндлиян това, че легендарният футболист се е съгласил да поеме отговорност за бъдещето на тима, е постижение на феновете. С "Левски" продължава да се жонглира по най-безогледен начин на фона на всичките ни усилия и на фона на горчивите чаши, на фона на мобилизацията на толкова много хора, които дават парите си. Какво има да избираме повече? Всички застанахме зад Наско Сираков", отсече Степан Хиндлиян.

"Ние сме победители в това нещо. За да активираш Сираков след толкова много време, е благодарение на всички нас - за да излезе живата легенда на клуба, един истински лидер, защото ние Сираков го разглеждаме като един от нас“, заяви Хиндилян. "Козовете продължават да са в ръцете на Божков - той е решил да прави избори. Не знам коя ще му е ЦИК", заключи шефът на сините фенове.

 

 

А Тити Папазов разкри, че през цялото време, почти всеки ден се е съветвал със Сираков за готовността си да вземе акциите. "Той узря, когато Диков се появи с акциите и омерзи "Левски", разкри Папазов.

„Към момента "Левски" е в изключително трудно положение. Средствата, които постъпват в сметката, дават глътка въздух, но не могат да бъдат достатъчни. Сложно е да се отговори с колко време разполага клубът. Каквото и да се случва обаче, цялото това нещо си заслужаваше. Ние сме победители в тази инициатива“, категоричен е Хиндлиян.

По думите му от много години насам "Левски" се е управлявал със заеми, а от около година - с дарения. "Когато Васил Божков стана силен човек в клуба, той започна да погасява тези заеми с дарения от негови фирми. Когато спря подкрепата, отборът продължи да съществува, благодарение на даренията, които правихме всички ние. Всеки има право да дарява – където поиска и колкото поиска. Принципната ми позиция е, че няма разлика между даренията, които сме получавали преди и сега“, добави Хиндлиян.

„Ние искаме и можем да преодоляваме финансови трудности, но не и човешка некоректност“, завърши Папазов.

Целия разговор по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.