Глобалното събитие в подкрепа на борбата срещу пандемията от COVID-19 беше излъчено и в ефира на NOVA

Концертът "Един свят: Заедно вкъщи", излъчен по телевизията в много държави, включително и по NOVA, и стриймван на живо, постави два рекорда - за най-много музикални изпълнители и най-голяма събрана сума за благотворителност, съобщи ЮПИ, цитирана от БТА.

САМО ПО NOVA: Над 100 мегазвезди пяха в „Един свят: Заедно вкъщи” и събраха $128 милиона (ВИДЕО)

В предаването се включиха 72 изпълнители от цял свят. Това е рекорд за брой на участници в интернет фестивал. Събраната сума от 127,9 милиона щатски долара е в полза на Световната здравна организация за борбата с COVID-19.

Концертът беше организиран от Световната здравна организация и благотворителната група "Глоубъл ситизън" (Global Citizen) с помощта на Лейди Гага.

САМО ПО NOVA: Световни звезди с грандиозен концерт

"Благодарим на Световните рекорди на Гинес, че отдават значимото на мисията и идеите на "Един свят: Заедно вкъщи", който призова хората да действат и поиска от световните лидери, филантропи и корпорации да се включат в борбата, за да бъде сложен край на COVID-19", каза Хю Еванс, съучредител на Global Citizen. 

Глобалното събитие в подкрепа на борбата срещу пандемията от COVID-19 – „Един свят: Заедно вкъщи” беше излъчено на живо в ефира на NOVA в нощта на 18 срещу 19 април от 03:00 ч., а след това и в 12.30 ч. на Великден. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.