Това ще се случи в 22.22 часа българско време

Втори опит за изстрелване ще направи днес екипът на SpaceX. Компанията ще се опита да изведе в орбита от космодрума „Кейп Канаверал“ във Флорида двамата астронавти Дъг Хърли и Боб Бенкен.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Отмениха изстрелването на ракетата Falcon 9 с двама американски астронавти

Полетът до Международната космическа станция беше отложен в сряда заради лошо време. Според метеоролози е много вероятно и днес космическият кораб да не може да излети. Изстрелването е планирано за 22.22 часа българско време. Това е първият път, в който американската агенция за космически изследвания използва частна компания, за да транспортира екипаж в орбита.

Астронавтите Дъг Хърли и Робърт Бенкен облякоха лъскавите си чернобели космически костюми с помощна на техници с черни маски, ръкавици и черни качулки, изглеждащи като нинджи. Преди да тръгнат за площадката за изстрелване с високопроходим автомобил на Тесла (Tesla), другата компания на Мъск, Бенкен показа прегръдка, отправена към 6-годишния му син Тео и го попита: "Ще слушаш ли мама, ще направиш ли живота й по-лесен?". 

Хърли пък изпрати въздушна целувка на 10-годишния си син и съпругата си. 

Ракета на SpaceX експлодира по време на тест в Тексас

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.