Все още няма повдигнати обвинения

Ремонт с оксижен може да е предизвикал огромния пожар снощи на зеленчуковата борса край петричкото село Кърналово. Огънят обхвана за минути десетки павилиони, а двама мъже бяха обгазени.

Все още няма повдигнати обвинения. Това заявиха за NOVA от прокуратурата. По-рано през деня са били задържани четири лица, които са били освободени следобед.

Огънят много бързо погълнал 10 от складовите помещения. Високата температура унищожила и ремаркето на тежкотоварен камион. Гумите му гърмели една след друга, а полицията отцепила района.

Потушен е пожарът край Кърналово

На борсата се събрали десетки собственици на складираната продукция. И опитали да я спасят. Двама мъже са обгазени. Равносметките за всички собственици са много тежки. Унищожени са хиляди килограми продукция, а повечето хора нямат застраховки.

От полицията обясниха, че двама мъже, които са работили с оксижен в района на борсата снощи са привикани на разпит. Една от версиите е, че те са предизвикали пожара.

„Много хора се опитваха да спасят стоката, която беше вътре. Положението беше много зле. Много клетки изгоряха, камион също, много стока“, коментира кметът на село Кърналово Николай Златков.

Огромни пламъци обхванаха зеленчуковата борса в Кърналово (ВИДЕО)

Борсата е частна. Щети по общинска собственост няма. Търгоавията днес в частта, която е незасегната, се осъществяваше спокойно. Разчистването на опожарените складове обаче още не е започнало. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си