Извършителят е заловен

Мъж  с 11 влезли в сила присъди нападна и обра възрастен човек в Горна Оряховица. Грабежът е станал пред дома на стареца, а задигната сума от 255 лв. е била взета на назаем. Добрата новина е, че извършителят е заловен и е за постоянно в ареста.

„Точно отварям вратата и той ме натисна. Каза ми „Не ме ли познаваш. Даде 250 лв. на сестра ми. Казах му да се махне. Бръкна ми в джоба и избяга”, разказа обраният.

Задържаха жена, нападнала с нож и обрала пенсионерка във врачанско село

Всъщност възрастният мъж взема 500 лева на заем, за да направи ремонт в дома си. Дава половината на близките си в центъра на Горна Оряховица, а след това е проследен до дома си, където е застигнат от извършителя.

Още същият ден полицията в града влиза в следите на извършителя и го залавя. Обирджият е на 40 гадини. Той е рецидивист с 11 влезли в сила присъди, повечето за грабежи. Обраният мъж  не е на себе си след обира.

„Точно на вратата да стане това нещо. Много съм уплашен. Трета нощ не мога да спя. Как ще ги върна тези пари. Взел съм ги от чужд човек”, разказа Кирил.

Нагъл обир в стоматологична клиника в София, крадлата си направила и кафе (ВИДЕО)

В края на миналата седмица Окръжната прокуратура поиска постоянен арест за рецидивиста и съда го одобри. Така, до насрочване на делото, Мирслав Щилиянов ще е зад решетките. А за последното обвинение го грозят от 5 до 15 години затвор. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.